terug

19 jun - Route Vechtdal vierdaagse ook via GPS

18-06-2013

VECHTDAL - Met een voldane zucht trekt Wina Tielen haar wandelschoenen uit. “Het gaat goed”, zegt ze. “Qua conditie wordt de VechtdalVierdaagse een makkie. Ik kan dit jaar dus volop genieten van de mooie omgeving.” Wina is één van de ruim tweeduizend wandelaars die jaarlijks tijdens de laatste week van juni naar het Vechtdal komen om daar de inmiddels landelijk bekende vierdaagse te lopen.

Sinds enkele jaren is de Limburgse een fanatieke wandelaar. Tot haar vierenvijftigste deed ze nooit aan sport, want dat vond ze zonde van haar tijd. Maar nadat ze een hartinfarct kreeg, begon ze daar anders over te denken. “Ik was te zwaar, ik rookte en ik had een stressvolle baan”, somt ze op. “Dat ik een infarct kreeg was dus geen wonder. En het heeft me wakker geschud. Sindsdien heb ik mijn leven anders ingericht. Ik ben gestopt met roken, ben minder gaan werken en samen met een vriendin begonnen met wandelen. En fanatiek als ik ben, bleef dat natuurlijk niet bij een wandelingetje in de buurt, maar wilde ik de Nijmeegse gaan doen. Om te kijken of die ik zou kunnen halen, heb ik vier jaar geleden voor het eerst meegedaan aan de Vechtdal Wandelvierdaagse, want die wordt kort daarvoor gehouden. Dat beviel me zo goed, dat ik hem sindsdien ieder jaar doe. Want wandelen in het Vechtdal is echt schitterend. Da’s puur genieten.”

Volgens mede-organisator Wim Borst zullen Wina en al haar medewandelaars ook dit jaar inderdaad weer gaan genieten. Want de routes die gelopen gaan worden, zijn volgens hem de moeite meer dan waard. “Ieder jaar zijn de routes weer anders dan het jaar ervoor. Natuurlijk is er wel wat overlap, maar we zorgen er altijd voor dat we steeds weer originele routes weten te vinden. Ook dit jaar doorkruisen we het Vechtdal in alle windrichtingen”, vertelt hij.  “Op veler verzoek worden de wandelroutes dit jaar niet alleen uitgezet met bordjes langs de paden, maar zijn ze tijdens de wandelvierdaagse ook dagelijks te downloaden op de meeste voorkomende GPS-systemen. Bij ieder startpunt staat een laptop, waarmee de route ’s ochtends voor de start via een usb-kabel gedownload kan worden.”

Tijdens de vierdaagse wordt er een fotowedstrijd gehouden. “Wij zijn nieuwsgierig naar wat de deelnemers onderweg meemaken en vragen hen om de mooiste, leukste, grappigste, spannende, avontuurlijkste of ontroerendste tafereeltjes op de foto te zetten”, zegt Wim. “Van deze foto’s maken we een filmpje voor onze website, zodat alle deelnemers nog even kunnen nagenieten van de wandeltochten. Daarnaast worden de foto’s beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De winnaar krijgt een wandelarrangement voor de Vierdaagse van 2014.”

De Vechtdal Wandelvierdaagse wordt gehouden van 26 tot en met 29 juni. Kijk op www.vechtdalwandelvierdaagse.nl of op www.facebook.com/VechtdalWandelVierdaagse voor meer informatie.terug

ommen leeft
Bent u van de partij tijdens de Bissinghdagen?
Jazeker, ik sla er niet eentje over

Ik ga zeker een keertje kijken

Nee, niks voor mij


Vormgeving door IDD. Technische realisatie door InterSites